Skip to product information
1 of 1

Torrevento Vigna Pedale Castel Del Monte Rosso Riserva 2016 0.75L

Torrevento Vigna Pedale Castel Del Monte Rosso Riserva 2016 0.75L

Regular price 2,940 ALL
Regular price Sale price 2,940 ALL
Sale Sold out
Tax included.

Castel del Monte DOCG Vigna Pedale

TIPOLOGJIA: E kuqe Riserva

KLASIFIKIMI: D.O.C.G.

ZONA E KULTIVIMIT: Pulia – kodrat e Castel del Monte DOCG ( Zone Pedale).

RRUSHI: Nero di Troia

PRODHIMI I VERËS: Fermentim me makeracion të zgjatur.

MATURIMI: 8 muaj në çelik– 12 muaj në fuçi druri - shishe.

PERIUDHA E KULTIVIMIT: Fund Tetori – fillim Nëntori.

LARTËSIA MESATARE E VRESHTAVE: Nga 400 në 500 m mbi nivelin e detit. DHEU: Aluviale gëlqerore-argjilore me teksturë mesatare.

PËRMBAJTJA E ALKOOLIT: 13% Vol.

NGJYRA: E kuqe e thellë Rubini me shkëqim granati.

AROMA: Intensive, e plotë dhe aromatike me nota frutash të vogla të kuqe.

SHIJA: Me trup të plotë, harmonik me nota picante.

TEMPERATURA E SHËRBIMIT:  18 – 20 ℃

SHOQËRIMI ME USHQIM: Verë e shkëlqyer për të gjitha vaktet, shoqëruese e mire e supave, pjatave të para, mishrave të bardhe, djathrave të freskët dhe gatimeve me product kryesor peshkun. E përkryer për aperitiv dhe perfekte me pica.

View full details