Skip to product information
1 of 1

Torrevento Primitivo Since 1913 0.75L

Torrevento Primitivo Since 1913 0.75L

Regular price 3,220 ALL
Regular price Sale price 3,220 ALL
Sale Sold out
Tax included.

Kantina të rralla - Primitivo Since 1913

TIPOLOGJIA: E kuqe Primitivo

KLASIFIKIMI: D.O.C.

ZONA E KULTIVIMIT: Pulia – zona qëndrore e Primitivos.

RRUSHI: Primitivo

PRODHIMI I VERËS: Fermentim me makeracion.

MATURIMI: 10 muaj në çelik – 6 muaj në fuçi druri - shishe.

PERIUDHA E KULTIVIMIT: Në mes të Shtatorit.

LARTËSIA MESATARE E VRESHTAVE: 50m mbi nivelin e detit.

DHEU: Baltë me teksturë të mesme.

PËRMBAJTJA E ALKOOLIT: 14.5% Vol.

NGJYRA: E kuqe e thellë rubini e pasuruar me shkëlqim portokalli kur maturohet.

AROMA: Intensive, e plotë dhe aromatike.

SHIJA: E balancuar dhe e plotë.

TEMPERATURA E SHËRBIMIT:  18 – 20 ℃

SHOQËRIMI ME USHQIM: Verë e kuqe klasike e përsosur me mish të kuq të pjekur. E shkëlqyeshme me djathë të forte dhe sallam.

View full details