Skip to product information
1 of 1

Torrevento Primaronda Rosato Castel Del Monte 0.75L

Torrevento Primaronda Rosato Castel Del Monte 0.75L

Regular price 1,680 ALL
Regular price 1,680 ALL Sale price 1,680 ALL
Sale Sold out
Tax included.

Castel del Monte DOC Primaronda

TIPOLOGJIA: Rosé

KLASIFIKIMI: D.O.C.

ZONA E KULTIVIMIT: Pulia – kodrat e Castel del Monte DOC

RRUSHI: Bombino e zezë

PRODHIMI I VERËS: Shtypje e butë me fermentim në temperaturë të kontrolluar.

MATURIMI: 4 muaj në çelik - shishe.

PERIUDHA E KULTIVIMIT: Fund Shtatori dhe fillim Tetori.

LARTËSIA MESATARE E VRESHTAVE: Nga 350 në 400m mbi nivelin e detit.

DHEU: Aluviale gëlqerore-argjilore me teksturë mesatare.

PËRMBAJTJA E ALKOOLIT: 12% Vol.

NGJYRA: E roztë me shkëlqim vjollcë të zbehtë.

AROMA: Frutash.

SHIJA: E plotë, e tërë, me nuance frutash ekzotike, e balancuar.

TEMPERATURA E SHËRBIMIT:  8 – 10 ℃

SHOQËRIMI ME USHQIM: Verë e shkëlqyer pë të gjithë vaktin, e përshtatshme për supa, mish të bardhe dhe djathë delikat.

View full details