Skip to product information
1 of 1

Torrevento Pezzapiana Castel Del Monte 0.75L

Torrevento Pezzapiana Castel Del Monte 0.75L

Regular price 1,680 ALL
Regular price Sale price 1,680 ALL
Sale Sold out
Tax included.

Castel del Monte DOC Pezzapiana

TIPOLOGJIA: E bardhë

KLASIFIKIMI: D.O.C.

ZONA E KULTIVIMIT: Pulia – kodrat e Castel del Monte DOC

RRUSHI: Bombino i bardhë, Pampanuto.

PRODHIMI I VERËS: Shtypje e butë me fermentim në temperaturë të kontrolluar.

MATURIMI: 3 muaj në çelik - shishe

PERIUDHA E KULTIVIMIT: Në mes të Shtatorit

LARTËSIA MESATARE E VRESHTAVE: Nga 350 në 400m mbi nivelin e detit.

DHEU: Aluviale gëlqerore-argjilore me teksturë mesatare.

PËRMBAJTJA E ALKOOLIT: 12% Vol.

NGJYRA: E verdhë kashte.

AROMA: Aromë delikate dhe e pastër me nuanca lulesh të egra.

SHIJA: E thatë, e butë dhe e tërë, me nuanca frutash ekzotike.

TEMPERATURA E SHËRBIMIT:  8 – 10 ℃

SHOQËRIMI ME USHQIM: Verë e re, e shkëlqyer për aperitiv dhe me pjata të cilat kanë produkt kryesor peshkun e zier ose atë të pjekur, karkaleca dhe produkte deti.

View full details