Skip to product information
1 of 1

Torrevento Bolonero Castel Del Monte 2019 0.75L

Torrevento Bolonero Castel Del Monte 2019 0.75L

Regular price 1,820 ALL
Regular price Sale price 1,820 ALL
Sale Sold out
Tax included.

Castel del Monte DOC Bolonero

TIPOLOGJIA: E kuqe

KLASIFIKIMI: D.O.C.

ZONA E KULTIVIMIT: Pulia – kodrat e Castel del Monte DOC

RRUSHI: Nero di Troia, Aglianico.

PRODHIMI I VERËS: Fermentim me makeracion.

MATURIMI: 8 muaj në çelik - shishe.

PERIUDHA E KULTIVIMIT: Në mes deri në fund të Tetorit

LARTËSIA MESATARE E VRESHTAVE: Nga 350 në 400m mbi nivelin e detit.

DHEU: Aluviale gëlqerore-argjilore me teksturë mesatare.

PËRMBAJTJA E ALKOOLIT: 13% Vol.

NGJYRA: E kuqe rubini që duket afërsisht si garnet pas një maturimi të shkurtër.

AROMA: E plotë dhe aromatike, me nota delicate manaferrash.

SHIJA: E këndshme, e plotë, e balancuar dhe e forte.

TEMPERATURA E SHËRBIMIT:  18 – 20 ℃

SHOQËRIMI ME USHQIM: E përkryer për të shoqëruar mishin e kuq, roston, gjahun, djathin pikant dhe sallamin.

View full details