Skip to product information
1 of 1

Lorenzo Melani Chianti Classico 2021 0.75L

Lorenzo Melani Chianti Classico 2021 0.75L

Regular price 2,660 ALL
Regular price Sale price 2,660 ALL
Sale Sold out
Tax included.

Lorenzo Melani Chianti Classico

TIPOLOGJIA: E kuqe.

KLASIFIKIMI: Chianti Classico D.O.C.G.

ZONA KU KULTIVOHET: Zonat kodrinore midis Florences dhe Sienës.

RRUSHI: Sangiovese 90%, Merlot 10%.

2021 vintage

PRODHIMI I VERËS: Fermentimi i kontrolluar “T” në rezervuarët e çelikut 10/12 GG me pompim të shpeshtë dhe të moderuar mbi të.

MATURIMI:  Maturimi bëhet në rezervuarët e çelikut.

PERIUDHA E KULTIVIMIT: Ndërmjet 20 Shtatorit dhe 10 Tetorit.

LARTËSIA MESATARE E VRESHTAVE: Nga 200 deri në 600m mbi nivelin e detit.

DHEU: Depozitime aluviale dhe arenace, merli gëlqeror, argjilë me guralecë dhe të pasura me guaska.

PËRMBAJTJA E ALKOOLIT: 13.5% Vol.

NGJYRA: Ngjyra intensive rubin i kuq

AROMA: Nota lulesh të kombinuara me karakterin tipik të frutave të kuqe. Harmonike, e thatë, ka një tanicitet të mirë që rafinohet me kalimin e kohës, kadife e butë e ekuilibruar.

TEMPERATURA E SHËRBIMIT: 18℃

SHOQËRIMI ME USHQIM: Pjata e parë me salca mishi, djathëra të vjetëruar, mish të pjekur në skarë, rosto, mish të zier.

View full details