Skip to product information
1 of 1

Lorenzo Melani Chianti 2021 0.75L

Lorenzo Melani Chianti 2021 0.75L

Regular price 1,820 ALL
Regular price Sale price 1,820 ALL
Sale Sold out
Tax included.

Lorenzo Melani Chianti

TIPOLOGJIA: E kuqe.

KLASIFIKIMI: Chianti D.O.C.G.

ZONA KU KULTIVOHET: Zonat kodrinore të Vinçit, Cerreto Guidit dhe bashkive fqinje.

RRUSHI: Sangiovese 85%, Merlot 10%, rrush të kuq tjetër 5%.

2021 vintage

PRODHIMI I VERËS: Rrushi shtypet butësisht dhe fermentohet me një temperature të kontrolluar prej 28℃ për 10 ditë.

MATURIMI: Maturimi bëhet brenda një enë çeliku inoks.

PERIUDHA E KULTIVIMIT: Ndërmjet 20 Shtatorit dhe 10 Tetorit.

LARTËSIA MESATARE E VRESHTAVE: Nga 40 deri në 130m mbi nivelin e detit.

DHEU: Depozita aluviale të pliocenit, të pasura me guaskë.

PËRMBAJTJA E ALKOOLIT: 13% Vol.

NGJYRA: Ngjyrë e qartë e kuqe - vjollcë.

AROMA: Aromë me shije të lartë frutash dhe nota të piperit të zi, qershisë dhe frutave të freskëta.

TEMPERATURA E SHËRBIMIT: 18℃

SHOQËRIMI ME USHQIM: Pjatë e parë me salca mishi, djathëra gjysmë të pjekur, mish të pjekur në skarë.

View full details