Skip to product information
1 of 1

Antinori Le Mortelle Botrosecco Maremma Toscana 2018 0.75L

Antinori Le Mortelle Botrosecco Maremma Toscana 2018 0.75L

Regular price 3,300 ALL
Regular price 3,300 ALL Sale price 3,300 ALL
Sale Sold out
Tax included.

Botrosecco është bërë nga një përzierje e Cabernet Sauvignon dhe Cabernet Franc, një verë intriguese, vendimtare me ekuilibër të madh që shpreh karakteristikat unike të territorit Maremma. Pasuria Mortelle është në zemër të Maremma në Toskanë, pranë qytetit të Castiglione della Pescaia. Në një pozicion të jashtëzakonshëm dhe magjepsës si për bukurinë natyrore të pashembullt të territorit ashtu edhe për trashëgiminë dhe kulturën e tij historike. Familja Antinori ka qenë pjesë e këtij territori prej brezash.
Toka është e konsistencës mesatare, ranore dhe argjilore e përbërë nga argjilë dhe silicë dhe në disa pjesë të pronës është e pasur me depozitime shkëmbore.

Vivia La Mortelle: Kjo verë është korrur nga vreshtat indigjene në bregdetin toskan, një përzierje e Vermentino dhe Viognier dhe një përqindje e vogël e Ansonica: një rezultat i suksesshëm hulumtimi, që prodhoi një verë të bardhë elegante që shpreh ngjyrat dhe aromat e vijës bregdetare Maremma.

View full details