Skip to product information
1 of 1

Sentiero Del Vento Vermentino Terre Siciliane 2021 0.75L

Sentiero Del Vento Vermentino Terre Siciliane 2021 0.75L

Regular price 2,640 ALL
Regular price 2,640 ALL Sale price 2,640 ALL
Sale Sold out
Tax included.

Verë e bardhë-tropikale dhe e ekuilibruar

KRAHINA -Siçili/Itali.

VARIETETET -Vermentino (Rolle)

PËRMBAJTJA E ALKOOLIT -13%

 

PAMJA E VERËS -E verdhë kashte e gjallë me reflektime të gjelbërta

SHIJA -Verërat e Estates tregojnë vizionet e Duca di Salaparuta, përpjekjen e pashmangshme për të eksperimentuar dhe evoluar duke gjetur interpretime të reja të varieteteve më të njohura të rrushit.

Sentiero del Vento është shembulli më i fundit i këtij profesioni.

E rritur tradicionalisht kryesisht në Liguria, Toskana dhe Sardenjë, Vermentino gjen një shprehje të re në Siçili, ku toka e përzier gëlqerore-silicore, dimrat e butë dhe vera e nxehtë dhe me erë, i japin asaj një notë minerale të theksuar të kombinuar me aromat e pasura të Mesdheut më të thellë.

View full details