Skip to product information
1 of 1

Sentiero Del Vento 2019 0.75L

Sentiero Del Vento 2019 0.75L

Regular price 2,805 ALL
Regular price 2,805 ALL Sale price 2,805 ALL
Sale Sold out
Tax included.

Verë e bardhë-tropikale dhe e ekuilibruar

KRAHINA -Siçili/Itali.

VARIETETET -Vermentino (Rolle)

PËRMBAJTJA E ALKOOLIT -13%

PAMJA E VERËS -E verdhë kashte e gjallë me reflektime të gjelbërta

SHIJA -Verërat e Estates tregojnë vizionet e Duca di Salaparuta, përpjekjen e pashmangshme për të eksperimentuar dhe evoluar duke gjetur interpretime të reja të varieteteve më të njohura të rrushit.

Sentiero del Vento është shembulli më i fundit i këtij profesioni.

E rritur tradicionalisht kryesisht në Liguria, Toskana dhe Sardenjë, Vermentino gjen një shprehje të re në Siçili, ku toka e përzier gëlqerore-silicore, dimrat e butë dhe vera e nxehtë dhe me erë, i japin asaj një notë minerale të theksuar të kombinuar me aromat e pasura të Mesdheut më të thellë.

View full details