Skip to product information
1 of 1

Antinori Guado Al Tasso Matarocchio Bolgheri Superiore Docg 2017 0.75L

Antinori Guado Al Tasso Matarocchio Bolgheri Superiore Docg 2017 0.75L

Regular price 95,000 ALL
Regular price Sale price 95,000 ALL
Sale Sold out
Tax included.
Një përzierje e Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc dhe herë pas here një sasi e vogël Petit Verdot për të përfaqësuar më së miri kompleksitetin dhe elegancën e territorit Bolgheri. Kjo verë prodhohet që nga viti 1990 nga vreshtat në toka aluviale, përbërja e të cilave varion nga balta-rërë në argjilore me depozitime shkëmbore të njohura si "scheletro".
Karakteristika gjeografike më karakteristike e pasurisë së Guado al Tasso është Amfiteatri Bolgheri, një fushë e bukur e rrethuar nga shpatet kodrinore që përballet me Detin Tirren. Forma e territorit krijon një mikroklimë unike me luhatje të dobishme të temperaturës. Vreshtat e pronës ndodhen në rrëzë të amfiteatrit, një pozicion optimal pasi flladet e ftohta të natës ftohin hardhitë. Këto kushte të veçanta klimatike i japin rrushit aroma të theksuara dhe garantojnë një pjekje të përsosur të manave. Pjesë e familjes së kantinës Marchesi Antinori.
View full details