Skip to product information
1 of 1

Ardbeg Uigeadail Malt Scotch Whisky 0.7L Box

Ardbeg Uigeadail Malt Scotch Whisky 0.7L Box

Regular price 12,700 ALL
Regular price Sale price 12,700 ALL
Sale Sold out
Tax included.
Aroma: I pasur dhe me peshë me aroma të forta dhe të tymosura. Me fuqinë e plotë, aroma fillestare është një përzierje magjepsëse e tortës së ngrohtë të Krishtlindjes, vajit të arrës dhe manushaqes së parmës të shkrirë me erëza të freskëta të oqeanit, kedri dhe hala pishe që bien nga pema e Krishtlindjes. Një zjarr i ndezur qymyri dhe aroma e lëkurës së lyer mirë sjell ngrohtësi. Ëmbëlsia e karamele me gjethe dhe rrush të thatë të veshur me çokollatë shfaqet përmes tymit. Me ujë, tymi i thellë rritet në intensitet, duke kujtuar një puding të Krishtlindjeve të pjekur. Rrush pa fara me lule të pasura dhe bukë e ngrohtë e pjekur me banane dhe arra shërbehen me ekspres moka që ziejnë.
Me shije të plotë dhe të pasur me një strukturë të thellë që mbulon gojën, shija është një ekuilibër intrigues midis aromave të ëmbla, pikante dhe të thella të tymit. Shija është fillimisht e ëmbël. Një shpërthim erëzash dimërore shkakton një shpërthim me tym dhe pikante, i kundërpërgjigjur nga një shije e madhe e ushqimit të tymosur të lyer me mjaltë dhe një kafshe që përtypet. Valët e toneve të thella të tymit dhe aromave të pasura ndërtohen në qiell si një puro e hollë Montecristo.
Çuditërisht e gjatë dhe e përtypur me rrush të zgjatur, tone të thella moka dhe tym të pasur aromatik në përfundimin e integruar të përkryer. 

Shije: Me shije të plotë dhe të pasur me një strukturë të thellë që mbulon gojën, shija është një ekuilibër intrigues midis aromave të ëmbla, pikante dhe të thella të tymit. Shija është fillimisht e ëmbël. Një shpërthim erëzash dimërore shkakton një shpërthim me tym dhe pikante, i kundërpërgjigjur nga një shije e madhe e ushqimit të tymosur të lyer me mjaltë dhe një kafshe që përtypet. Valët e toneve të thella të tymit dhe aromave të pasura ndërtohen në qiell si një puro e hollë Montecristo.
Çuditërisht e gjatë dhe e përtypur me rrush të zgjatur, tone të thella moka dhe tym të pasur aromatik në përfundimin e integruar të përkryer.
54.2% VOL

View full details