Skip to product information
1 of 1

Ardbeg An Oa Scotch Whisky 0.7L Box

Ardbeg An Oa Scotch Whisky 0.7L Box

Regular price 7,800 ALL
Regular price Sale price 7,800 ALL
Sale Sold out
Tax included.

Aroma: E rrumbullakosur dhe e tymosur - si druri i mollës në djegie - me kafe kremoze, anise, kafshatë dhe hurma. Një sugjerim kurioz i frutave me lëng, si pjeshkë dhe banane. Me një pikë ujë, kujton aromën klasike të Ardbeut – gëlqere, rrëshirë pishe, kopër, sapun shalë dhe katran. Një dyll i butë, si dylli aromatik i qiririt dhe nuanca të bimëve të tymosura. Një Oa jep një kujtesë të fundit delikate të detit me nota të kripura dhe alga deti, por gjithmonë të shoqëruara me krem.

Shije: Një teksturë e lëmuar, kremoze çon në një ëmbëlsi të madhe shurupi, shije të çokollatës me qumësht, karamele kafeje, anise, portokalli dhe gjethe çaji të tymosur. Erëza të buta, të ëmbla (arrëmyshk dhe kanellë), pak tym puro dhe një shije shumë të pazakontë të angjinareve të pjekura në skarë. Druri është gjithmonë i pranishëm në shpirt, butësisht i arrë dhe të kujton punëtorinë e marangozëve. Një përfundim i gjatë, i ëmbël, me ngjyrime lulesh, karamele mente dhe disa nota të buta biskote malti.

Përfundimi: E zgjatur, joshëse, e butë, por intensive, me shije të anise, hickory dhe tymit delikate të largët.

46.6% VOL

View full details